היום הרביעי של הכנס היה לי קצת עצוב אלב גם קצת שמח. מצד שני,להיות בחברת 700 סבונאים שחלקם מוכרים בחנויות ועושים הרבה כסף , זאת הרגשה מאוד מעצימה שהולכת איתך עד הארץ ונותנת לך המון השראה אם אתה באמת מאמין שלזה אתה רוצה להגיע. מצד שני, הכנס הוא מאוד אינטנסיבי מ 7 בבוקר עד 22:00 בלילה ולפעמים זה יכול להיות להיות מאוד מאתגר להישאר בפוקוס ובהקשבה וגם התגעגעתי מאוד לדניאל שלי.
התחלנו את היום בארוחת בוקר מלאה בפירות יער ופירות טרופיים שזה ממש נחמד. היה לי גם זמן להסתובב בדוכנים ולרכוש לכם עוד חומרי גלם איכותיים וטבעיים באיכות מעולה שיהיו אצלי באתר למכירה או בסטודיו.
הסדנה הראשונה הייתה משותפת לכולם והייתה עם קוין דון, מדען שמאוד אוהב סבונים ומגיע כבר כמה שנים לכנס כדי לתת לנו את ההסבר המדעי לסבון. למדנו על מה זה בעצם סופרפאט- עודף שמנים בסבון וחוסר בסודה קאוסטית כדי שהסבון יהיה נעים יותר על העור ולא מייבש. מסתבר שיש שמנים שלוקח להם יותר שמן להתחבר לסודה קאוסטית והם אלו שנשארים כעודף ועושים את הסופרפאט, כלומר זה לא באמת משנה מתי מוסיפים את השמנים כי יש שמנים ספציפיים שלוקח להם מהר יותר להתחבר לסודה קאוסטית ולהפוך לסבון כמו למשל שמן קוקוס ושמן קיק ואלו לא עושים סופרפאט לא משנה אם מוסיפים אותם לאחר תהליך הסיבון או לא. למדנו איך בעצם אפשר להכין סבון עם רמת חומציות נמוכה- עם חומרים סינתטיים בלבד שמיוצרים במפעלי נפט ומזיקים לסביבה ולגוף ולכן סבון עם רמת חומציות גבוהה הוא טוב גם מהאספקט הסביבת גם כי זה בעצם סבון אמיתי ללא צורך בהוספת דטרגנטים(מקציפים סינתטיים למשל) . dove (חברת הסבון) טוענת שסבון טבעי הוא לא טוב מכיוון שהוא משאיר "שאריות" סבון על העור וזה לא בריא והסבון שלהם לא משאיר. דבר שהוא לא נכון מדעית. היה מאוד כיף ומעשיר וגם מאוד מחזק כי יש לי הרבה תשובות לתת ללקוחות עתידיים שיכולים לשאול אותי שאלות מסוג זה.
הסדנה השנייה הייתה גם היא משותפת. ללה ברקר, יועצת, דיברה איתנו איך בעצם להתחיל למכור בסיטונאות ואיזה דרכים מומלצות- להקפיד על אריזה, דף מכירה, מדיניות החזרים ועוד.
Comentários