top of page

שמן זרעי רימון- שימושים ותועלות

עודכן: 18 ביוני 2019

עץ הרימון הוא אחד הסמלים המפורסמים של ראש השנה ובצדק. זהו "עץ החיים" אשקר מיוחסות לו תכונות של יופי נצחי למי שמורח אותו על העור, פריון, ברית נישואין ועוד.


הוא גדל באזורים חמים וניתן למצוא אותו גדל בשפע ברוב חלקי הארץ(אצלי בסטודיו גדלים 3 עצים) הוא פורח יוני וניתן לקטוף את פירותיו כבר בספטמבר.



רימון בשל
רימון בשל

תועלותיו של שמן הרימון והרכבו

שמן הרימון מורכב ממספר חומצות שומן עיקריות: חומצה פונית, חומצה אולאית, חומצה לינואלאית, חומצה פלמטית, חומצה סטארית, פיטוסרול וויטמין E.


חומצה פונית

  • בעלת כושר התאוששות מדלקות

  • מרגיעה שרירים

  • מורידה נפיחות

  • מעודדת התחדשות רקמות

  • מחליקה קמטים

  • מחזקת את שורשי השיער

חומצה אולאית(אומגה 9)

  • מסייעת לעור ולשיער להיות רכים, גמישים וזוהרים

  • מחזק את שורשי השיער

  • מחליקה קמטים

  • מונעת קשקשים

  • מחזקת את מערכת החיסון

  • אנטי אוקסידנטית

  • מונעת דלקות מפרקים, נוקשות במפרקים וכאבים

חומצה לינולאית(אומגה 9)

  • מוסיפה לחות ליער ומעודדת את צמיחתו

  • מזרזת ריפוי פצעים

  • מוסיפה המון לחות לעור במוצרי הקוסמטיקה השונים

  • אנטי דלקתית

  • מונעת אקנה

  • מצוינת לטיפול בבעיות עור שונות


שמן רימון מחזק את שורשי השיער
שמן רימון מחזק את שורשי השיער

חומצה פלמטית

  • בעלת תכונות ריכוך לעור

  • מרכך את השיער בלי להשאיר תחושה שמנונית או דביקה על העור

  • אחד מחומצות שומן הרוויות השכיחות ביותר

חומצה סטארית

  • בעלת תכונות ניקוי לעור

  • מאריכה את חיי המדף של מוצרי הקוסמטיקה

  • מרכך את השיער ושומר עליו מבריק בלי תחושת שמנוניות וכבדות

  • מרכך את העור

פיטוסטרול

  • מגביר גידול קולגן

  • מרגיע את העור לאחר חשיפה לשמש

  • מעודד התחדשות רקמות

  • מחזק את המערכת חיסון

  • מונע צלקות ואדמומיות


שמן רימון מעודד ייצור קולגן
שמן רימון מעודד ייצור קולגן

ויטמין E

  • אנטי אוקסידנטי

  • אנטי אייג'ינג

  • מונע איבוד לחות בעור ובשיער

  • מרגיע כוויות

  • מאזן את העור

  • מנקה "שחורים"


לסיכום

שמן זרעי רימון הינו אחד השמנים הייחודיים והמעולים שניתן להוסיף למגוון מוצרי קוסמטיקה טבעיים: קרמים אנטי אייג'ינג, מסכות, שמן עיסוי, סרום, שפתונים, שמפו, מרכך ועוד... אני אישית מאוד אוהבת להשתמש בו אבל מעט בגלל מרקמו הסמיך וריחו החזק יחסית. אני מעדיפה לקנות אותו בכבישה קרה השומרת על מרכיביו המדהימים.


האם גם אתם אוהבים להשתמש בשמן זרעי רימון? ספרו לי בתגובות :)

מחפשים שמן זרעי רימון? מוזמנים לפנות אליי 050-5-871988 ואשמח לעזור לכם


411 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page