top of page

שמני נשא ותרומתם לשיער


 

שמני נשא, בניגוד לשמנים אתרים, הם נוזלים שאינם נדיפים. הם ידועים גם בשם "שמני בסיס". המונח 'נשא' הוא ביחס לתורת הארומתרפיה, תחום הנשען על שמנים אלה ככלי המספק בצורה בטוחה ויעילה את היתרונות הטיפוליים של שמנים אתרים דרך העור. בהתבסס על הרכב שמני הבסיס וכיצד הם מתקשרים עם הכימיה והמבנה של השיער, שמנים שונים מתאימים לסוגי שיער שונים ולמטרות שיער. היופי שבחומרים טבעיים, כולל שמני נשא, הוא שבעוד שהם עשויים לחלוק דמיון, כל שמן נשא הוא בסופו של דבר ייחודי. ייחוד זה הוא תכונה חשובה שיש לקחת בחשבון לטיפול בשיער.

בנוסף להרכב של שמן נשא, גורמים טכניים אחרים שעשויים להילקח בחשבון הכוללים את צמיגות השמן, יכולת החדירה שלו, יציבותו, כמו גם את שיטת הפקת השמן. באופן כללי, שמני נשא יכולים להועיל לשיער ולקרקפת בדרכים הבאות:



*שמנים משמשים כמרככי שיער טבעיים, ומספקים יתרונות ריכוך לשיער. הם מסייעים בריכוך שורשי השיער, מונעים נשירה, מורדים חשמל סטטי מהשיער ועוד.


*שמנים יכולים לשפר את מראם של קצוות השיער, להוסיף ברק ולהגדיר תלתלים.


*שמני נשא מסוימים מגנים על השיער על ידי הפחתת נקבוביות פתוחות. שיער פגום מאופיין בנקבוביות פתוחות אשר סופג או משחרר מים בקלות , כך השיער הופך להיות שביר. שמנים שמסוגלים לחזור את סיבי השיער חוסמים את כניסת המים ולכן מפחיתים פריזיות ומחזקים אותו.


*שמני נשא יכולים להוות הגנה כנגד זיהום אויר, אבק, החלקות ועוד.


*ישנם שמני נשא בעלי תכונות ניקוי טבעיות ויכולים להרגיע קרקפת מגורה. כמו כן, הם יכולים לסייע בסילוק לכלוך, כינים, חיידקים שונים ועוד.


*שמני נשא מספקים הזנה לקרקפת, כמו למשל ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ועוד.


שמני נשא לטיפוח השיער


מבחר זה של שמני נשא מייצגים כמה מהשמנים הפופולריים ביותר. הוא מציג את יתרונותיהם הייחודיים ויישומים ספציפיים לטיפול בשיער:


שמן קוקוס


מופק מהחלק הבשרני של פרי הקוקוס.

שמן זה, מוסיף לחות לשיער יבש ופגום. אחד ממאפייניו הוא יכולתו לחזור לפיר השערה ובך למנוע איבוד לחות לשיער. מריחת שמן קוקוס מסיעת בחיזוק סיבי השיער ומגנה מפני שבירת השיער וקצוות מפוצלים.


שמן קוקוס מצוין ב: ריכוך עמוק לשורשי השיער, מסיכות שיער, שיקום השיער.




שמן ארגן


מופק מאגוז עץ הארגן אשר גדל בדרום מרוקו, הוא עץ חזק בעל שורשים ארוכים ומרשימים במיוחד המאפשרות לו לשרוד בתנאי מזג אויר קשים וצחיחים. אגוז הארגן, מכיל גרעין עשיר בשמן ממנו מפיקים את השמן עצמו.


שמן הארגן, הוא בעל תכונות גבוהות של הוספת לחות לשיער יבש מאוד, אנטי דלקתיות המסייעות בהרגעה ושיקום הקרקפת.


ישנם עדויות על כך שהשמן יכול לפעול בדומה לשמן הקוקוס בכך שגם הוא מסוגל לחדור לפיר השערה ולסייע בהוספת לחות לשיער יבש ופגום.


שמן ארגן מצוין ב: ריכוך השיער, טיפולי שיער, סרום, מוצרים לשיער צבוע.


שמן חוחובה



צמח החוחובה, גדל באזורים מדבריים כמו למשל: אריזונה, קליפורניה ואצלנו בארץ.

שמן החוחובה מופק מזרעי אגוז החוחובה הדומים במראם לפולי הקפה אך גדולים מהם בהרבה. זרעים אלה עשירים בנוזל צהוב דמוי שעווה.


הייחודיות של שמן החוחובה נעוצה בעובדה שמדובר באסטר שעווה ולא בשמן של ממש וכך הוא מאוד דומה לאיך שהעור שלנו בנוי.


מכיוון שהוא סוג של שעווה, יכולת חדירותו לשיער ולעור גבוהה וכך הוא לא נותן תחושה שומנית לשיער.

הוא אינו חוסם את נקבוביות השיער, אלא יוצר חומה דקה סביב סיבי השיער וכך מונע אובדן לחות מה שתורם לשיער מבריק ובריא למראה. הוא גם מצוין לטיפול בבעיות בקרקפת.


הוא עשיר בויטמין E, B, אבץ, נחושת ועוד.


שמן חוחובה מצוין ב: סרומים, מרככים, שמפואים, קרמים לשיער.






שמן קיק


שמן צמחי בעל מרקם סמיך המופק מזרעי צמח הקיקיון.

שמן קיק ידוע ביכולתו הגבוהה בהוספת לחות לשיער, אנטי דלקתי, חיזוק שורשי השערה, אנטי בקטריאלי, עיבוי השערה. ההמלצה שלי היא להשתמש בו מעט מכיוון שהוא שמן מאוד צמיגי.


שמן קיק מצוין ב: מסכות שיער, מרככים, טיפולים ומוצרי צמיחת שיער, סרומים לעיבוי הריסים והגבות, שמן עיסוי.




שמן קמליה


שמן קמליה הוא שמן קוסמטי יוצא דופן המופק מזרעי פירות הקמליה (התה הירוק). שמן זה בעל צמיגות נמוכה - שמן קליל. הוא ידוע בתכונותיו המופלאות לשיער: נוגד חמצון, מוסיף לחות לשיער, לשיער בוהק, רך.


שמן קמליה מורכב בעיקר מחומצת שומן אולאית (חומצה שתוכלו למצוא גם בשמן הזית שלנו) ,הוא עשיר גם בסקוולאן, ויטמין E ו A. השמן מרכך ומחליק את השיער, מחזק אותו וכך מונע את שבירתו.


שמן קמליה מצוין ב: סרומים, שמפואים, מרככים, מסכות, קרמים ועוד.


שמן זית


שמן הזית, מופק מפרי עץ הזית. עשיר בשומנים מזינים המכילים סקוולאן ועוד חומצות שומן התורמים לאיכויות האנטי אוקסידנטיות שלו ועוזרים להאט את תהליך הזדקנותו של השיער על ידי צמצום ההרס הנגרם על ידי רדיקליים חופשיים.


שמן הזית הוא שמן נשא פופולארי מאוד לשיער מכיוון שהוא מגביר את צמחית השיער, מונע קצוות מפוצלים וקשקשים. שמורחים אוות על השיער, הוא נותן תחושה נעימה, מוסיף ברק. יכולת חדירתו לשיער טובה, בדומה לשמן הקוקוס, ובכך מספק הגנה,שיקום וחיזוק לסיב השערה.


שמן זית טוב ב: מרככים, שמפואים, טיפולי שיער משקמים, סרומים ועוד.


איזה שמנים אתם אוהבים לשים על השיער?

תכתבו לי בתגובות :)


644 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page